ΝΑΤΟ φάρμακα παραγωγή ΒΟΛΟΣ - Υγεία - Οι άγνωστοι εχθροί της ερωτικής ζωής
ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
- Υγεία - Οι άγνωστοι εχθροί της ερωτικής ζωής ΒΟΛΟΣ Είστε ευχαριστημένοι από την ερωτική σας ζωή; Αν η απάντηση είναι αρνητική, μην αποθαρρύνεστε: πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι τουλάχιστον τα τέσσερα στα δέκα ζευγάρια πιστεύουν πως η σεξουαλική τους ζωή θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.
Η ερωτική επιθυμία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά αν έχετε παρατηρήσει τελευταία κάποια αλλαγή στην επιθυμία ή την σεξουαλική λειτουργία σας, καλό είναι να αναζητήσετε την αιτία, διότι ενδέχεται να οφείλεται σε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας, συνιστά ο δρ Μάικλ Πέρινγκ, ειδικός στη σεξουαλική υγεία από το Λονδίνο.
Εκτός, πάντως, από τις ασθένειες και τα κάθε είδους προβλήματα (λ.χ. οικονομικά, επαγγελματικά, οικογενειακά), υπάρχουν ορισμένοι «εχθροί» του ερωτικού πάθους που δεν είναι και τόσο προφανείς. Η Εφημερίδα «Daily Mail» δημοσίευσε προσφάτως μερικούς από αυτούς:
* Κρύα πόδια. Ένας απλός τρόπος για να τονώσουν την ερωτική τους επιθυμία οι γυναίκες είναι φορούν κάλτσες στο κρεβάτι. Μελέτη του πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν, στην Ολλανδία, έδειξε πως το 80% των εθελοντριών που συμμετείχαν είχαν οργασμό όταν φορούσαν κάλτσες, ενώ όταν δεν φορούσαν το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 50%.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο πόσο ζεστά και άνετα αισθάνονται οι γυναίκες: οι περιοχές του εγκεφάλου που ρυθμίζουν το άγχος και τον φόβο (η αμυγδαλή και ο προμετωπιαίος φλοιός) πρέπει να αδρανοποιηθούν για να μπορέσει μια γυναίκα να έχει οργασμό - και η ζεστασιά παίζει σημαντικό ρόλο στη χαλάρωση.
* «Μπούκωμα». Ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην ικανότητά μας να νιώθουμε ερωτική έλξη.
Πέρυσι, λ.χ., μελέτη του πανεπιστημίου του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία, έδειξε ότι οι άνδρες με ανοσμία (έλλειψη όσφρησης) έχουν σημαντικά λιγότερους ερωτικούς συντρόφους. Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, χρησιμοποιούμε την όσφρηση για να αναγνωρίσουμε την συναισθηματική κατάσταση των άλλων.
Στη «χημεία» μεταξύ δύο ανθρώπων, εξάλλου, παίζουν καθοριστικό ρόλο οι φερομόνες - ουσίες που απελευθερώνει το σώμα μας μέσω της εφίδρωσης και τις μυρίζουμε δίχως να το αντιλαμβανόμαστε.
Μελέτη λ.χ. του πανεπιστημίου Καρολίνσκα, στη Σουηδία, έδειξε ότι η μυρωδιά της τεστοστερόνης (η ορμόνη του ανδρικού φύλου) και των οιστρογόνων (η ορμόνη του γυναικείου φύλου) διεγείρουν τον υποθάλαμο - την δομή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την ψυχική διάθεση και την σεξουαλική συμπεριφορά.
Ίσως γι’ αυτό οι οκτώ στους δέκα πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα πιστεύουν ότι η αλλεργία τους επηρεάζει την ερωτική τους ζωή, σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Allergy and Asthma Proceedings».
* Ουλίτιδα. Οι άντρες με ουλίτιδα έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην «Επιθεώρηση σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM).
Είναι εξάλλου καλά γνωστό ότι ουλίτιδα και προβλήματα στύσεως «μοιράζονται» κάποιους παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης. Επιπλέον, η ουλίτιδα σχετίζεται και με την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων - και η στυτική δυσλειτουργία πολύ συχνά οφείλεται σε αγγειακή διαταραχή.
Αν, λοιπόν, έχετε προβλήματα με τα δόντια σας και βλέπετε ότι δεν αποδίδετε όπως παλαιότερα στο κρεβάτι, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.
* Ποτό. Αν και οι μικρές ποσότητες αλκοόλ ελαττώνουν τις αναστολές, καθιστώντας ίσως έτσι πιο απολαυστικό το σεξ, κάθε ποσότητα πάνω από ένα-δύο ποτά επηρεάζει τον συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία.
Μπορεί επίσης να μειώσει την ευαισθησία του δέρματος στην αφή ενώ, ειδικά στους νεαρούς άντρες, μπορεί να προκαλέσει μείωση στην παραγωγή της τεστοστερόνης και έτσι κατακόρυφη ελάττωση της ερωτικής επιθυμίας, σύμφωνα με μελέτη που επίσης δημοσιεύθηκε στην JSM.
Το πιο ανησυχητικό της εύρημα, πάντως, Hellenic Seaplanes S.A. είναι πως η ερωτική επιθυμία δεν ανακάμπ ΤΕΙ αμέσως μετά την διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ: πολλοί νεαροί εξακολουθούσαν να έχουν πρόβλημα ακόμα κι όταν πέρασαν δύο χρόνια δίχως να βάλουν στάλα αλκοόλ στο στόμα τους.
* Τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο. Ιταλική μελέτη του 2006 είχε δείξει ότι τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους κάνουν πολύ λιγότερο σεξ απ’ ό,τι εκείνα που δεν έχουν - και οι μεγαλύτεροι εχθροί του ερωτικού πάθους φαίνεται ότι είναι τα σίριαλ και οι ταινίες με σκηνές βίας, καθώς και τα ριάλιτι.
* Περιττά κιλά. Το υγιές σωματικό βάρος φαίνεται πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική ζωή, καθώς πολλές μελέτες έχουν συσχετίσει την παχυσαρκία με μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης (ρυθμίζει την ερωτική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες), ΠΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ελαττωμένη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων και μειωμένηενεργητικότητα.
Αντιθέτως, η απώλεια των περιττών κιλών φαίνεται ότι κάνει καλό (και) στην ερωτική ζωή.
Πέρυσι, λ.χ., επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο St Vincent, στο Δουβλίνο, δημοσίευσαν μελέτη με σχεδόν 900 μεσήλικες διαβητικούς, που έδειξε πως όταν έχασαν αρκετά από τα περιττά τους κιλά, ΠΕΜΣ παρουσίασαν αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης, βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος και εντονότερη ερωτική επιθυμία και στύση.
* Ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο. Στο σεξ συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις και, κυρίως στις γυναίκες, η ακαταστασία είναι κάτι που εύκολα αποσπά την προσοχή τους.
Επιπλέον, αποτελεί συνεχή υπενθύμιση ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμα όλες τις δουλειές τους, ενώ ορισμένες μελέτες την έχουν συσχετίσει και με ήπια κατάθλιψη. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν αδύνατον να χαλαρώσει κάποιος και να κάνει σεξ.
* Φάρμακα. Πολλά φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική επιθυμία και λειτουργικότητα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται φάρμακα για τον προστάτη, την υπέρταση και για την κατάθλιψη, ενώ μερικές μελέτες έχουν συσχετίσει ακόμα και τα αντισυλληπτικά με μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες.
Αν παίρνετε φάρμακα και βλέπετε την ερωτική σας επιθυμία να φθίνει για ανεξήγητους λόγους, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.
ΠΗΓΗ: tanea.gr
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ΑΠΟΒ ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, 15ο Δημοτικό από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μηνυμα μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ΠΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
κόμμακόμματα</a>»
Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότικόμμακόμματα</a>
Απέκλεισεκόμμακόμματα</a> ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθκόμμακόμματα</a>», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».
Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ�κόμμακόμματα</a>. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ�κόμμακόμματα</a> και βουλευτές για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ�κόμμακόμματα</a> και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.
Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.
«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία</a>.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
ΒΟΛΟΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=270125&catID=19
ΒΟΛΟΣ…