Πυροσβέστες Καγιά άνδρες ΒΟΛΟΣ Σαουδική Αραβία: Τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά σε φυλακή
ΚΑΝΝΑΒΗ ΒΟΛΟΣ Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ μηνυμα ξέσπασε ΠΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ κατά ιός του ΑΝΩ ΓΑΤΖΕΑ Δυτικού ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΙΠΑΣ Νείλου τη ΑΠΟΒ διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων σε μηνυμα φυλακή στη Σαουδική Αραβία"
Σαουδική Αραβία: Τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά σε φυλακή ΒΟΛΟΣ
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA, επικαλούμενο τον αξιωματούχο αυτόν, οι αρχές αποκατέστησαν την τάξη στην φυλακή Μπουράιντα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τους πυροσβέστες.
«Δύο άνδρες της Ασφάλειας και δύο κρατούμενοι τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για να τους χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία», ανέφερε το SPA.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, οι αρμόδιες αρχές άρχισαν την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις ταραχές που την συνόδευσαν.
ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Αμαλιάδα: Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό αγοριού
Ο 31χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε το 13χρονο παιδί σε ξενοδοχείο της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2012Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, και καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, για τον βιασμό ενός 13χρονου αθίγγανου αγοριού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 31χρονος να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πρωινή», ο κατηγορούμενος γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ζούσε το παιδί.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, τον Σεπτέμβριο του 2012 οδήγησε τον ανήλικο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ισχυριζόμενος ότι το ίδιο το παιδί είχε ζητήσει να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την Αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.
Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπ ΤΕΙ στην κατηγορία του βιασμού.
Ο 31χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.
ΒΟΛΟΣ "Δεν υπάρχει προνόμιο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ στον πόνο"
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.
Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.
Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.
Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.
Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.
«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».
Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.
Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».
Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.
Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης</a> και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.
ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/365207/saoydiki-aravia-tesseris-traymaties-apo-pyrkagia-se-fylaki
ΒΟΛΟΣ…