Τραπεζικό σύστημα Τόκιο Ευρωζώνη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης της ΕΚΤ στην ισοτιμία»

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δεν υπάρχει λόγος να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να μειώσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ......

«Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης της ΕΚΤ στην ισοτιμία» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δεν «πτοείται» από τις επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ ο Νοβότνι




Δεν υπάρχει λόγος να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να μειώσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, η οποία βαρύνει ορισμένες οικονομίες της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ευρώπης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων MNI.



Το ισχυρότερο ευρώ, η ισοτιμία του οποίου έχει αυξηθεί κατά 8% και πλέον έναντι του δολαρίου από τις αρχές του Ιουλίου, περιπλέκει την διαδικασία διαμόρφωσης της πολιτικής της ΕΚΤ και τα μέλη του ΔΣ της διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος.



Η ισοτιμία του ευρώ ανέβηκε ακόμη περισσότερο μετά την δημοσίευση των δηλώσεων του Νοβότνι, ο οποίος εκτίμησε εξάλλου πως οι συνέπειες μιας ακόμη μείωσης των επιτοκίων θα ήσαν περιορισμένες. Υπάρχει ωστόσο, κατά τον ίδιο, περιθώριο ελιγμών, όσον αφορά ιδίως τις χορηγήσεις ρευστότητας.



«Φυσικά δεν καλωσορίζουμε την (τρέχουσα) ισοτιμία, κι έχω επίσης συναίσθηση του γεγονότος ότι η ενίσχυση του ευρώ έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τις ασθενέστερες οικονομίες και άρα μπορεί να αυξήσει την απόκλιση των οικονομιών», δήλωσε ο Νοβότνι. «Αλλά δεν βλέπω με ποια εργαλεία θα μπορούσαμε να δράσουμε εναντίον της, κι επίσης δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα έχει φθάσει σε διαστάσεις που να απαιτούν να υπάρξει αντίδραση. Επομένως, πρέπει να ζήσουμε με αυτή» την συναλλαγματική ισοτιμία, πρόσθεσε ο ίδιος.



Το ευρώ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από το Νοέμβριο του 2011 την περασμένη εβδομάδα. Η ισοτιμία του διαμορφώνεται κυρίως από την εξασθένηση του δολαρίου, καθώς οι αγορές αναμένουν τώρα η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ιδιωτικοι ντετεκτιβ αθηνα να καθυστερήσει την διαδικασία τερματισμού της πολιτικής νομισματικής τόνωσης της οικονομίας που έχει θέσει σε εφαρμογή με την αγορά κρατικών ομολόγων και αξιόγραφων έως τις αρχές του 2014 τουλάχιστον.



«Πρέπει να πω ότι έως τώρα, βρισκόμαστε ακόμη σε επίπεδα ισοτιμίας δολαρίου- ευρώ στα οποία έχουμε βρεθεί και προηγούμενα, άρα η κατάσταση δεν είναι εξαιρετική, και δεν βλέπω κάποιο λόγο να υπάρξει μια άμεση αντίδραση», ντετεκτιβ τρικαλα τόνισε ο Νοβότνι στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο πρακτορείο.



Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη —βρίσκεται στο 1,1%, πολύ κάτω από το ποσοστό-στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή ένα επίπεδο λίγο κατώτερο του 2%— είναι "μια πηγή ανησυχίας", είπε ο Νοβότνι, αλλά πρόσθεσε πως η ανάκαμψη «γίνεται πιο σθεναρή».



Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, που βρίσκεται στο 0,50%, είναι «αποδεκτό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε επίσης, σημειώνοντας ότι τα περιθώρια όσον αφορά την άσκηση νομισματικής πολιτικής είναι πολύ περιορισμένα, ειδικά στο πεδίο των επιτοκίων. «Δεν νομίζω ότι το να έχουμε ένα αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων είναι μια ρεαλιστική προοπτική, δεν θεωρώ επίσης ρεαλιστική προοπτική την μείωση του βασικού επιτοκίου» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, δήλωσε.



«Εκεί όπου υπάρχει περιθώριο συζήτησης είναι σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ρευστότητας. Εκεί βλέπω περιθώριο ελιγμών. Αλλά όχι σε ό,τι αφορά τα επιτόκια», επέμεινε ο Νοβότνι.



Σύμφωνα με τον Νοβότνι, υπάρχει «ευρεία συναίνεση» στο ΔΣ της ΕΚΤ ότι πρέπει να αποφευχθεί η απότομη διακοπή της εφαρμοζόμενης επί τριετία πολιτικής που ασκείται όσον αφορά τον έκτακτο δανεισμό για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών, αν και το πώς θα γίνει αυτό τελεί ακόμη υπό συζήτηση.



Η ΕΚΤ έχει διοχετεύσει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πάνω από 1 τρισεκ. ευρώ προχωρώντας δυο φορές στις λεγόμενες χορηγήσεις μακροπρόθεσμης ρευστότητας (LTROs) στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012. Έχουν διατυπωθεί ανησυχίες ότι εάν η πολιτική αυτή διακοπτόταν, θα προκαλείτο αναστάτωση στις αγορές.



Όμως ο Νοβότνι είπε ότι υπάρχουν «κι άλλα εργαλεία διαθέσιμα για τη χορήγηση ρευστότητας», πέραν μιας ακόμη LTRO.



«Έχει λογική το να κρατάμε διαθέσιμα ορισμένα μεσοπρόθεσμης διάρκειας εργαλεία. Και θα είχε επίσης λογική να στείλουμε επαρκή μηνύματα στις αγορές», επισήμανε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης.



ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σε παύση ο δήμαρχος Ιθάκης για λόγους Δημοσίου συμφέροντος

Ο Γιάννης Κασσιανός είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό για σειρά παραπτωμάτων όπως παράληψη υποβολής πόθεν έσχες και εμπλοκή του δήμου σε δικαστικές διαμάχες για δικά του χρέη   Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ντετεκτιβ βολος ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός παύτηκε από τα καθήκοντά του «για σοβαρούς λόγους Δημοσίου συμφέροντος».



Ο υπουργός Εσωτερικών αποδέχτηκε τη σχετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ντετεκτιβ τιμεσ θεσσαλονικη στο οποίο είχε παραπεμφθεί ο 67χρονος δήμαρχος, και έκρινε ότι οι πράξεις του επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του δήμου.

Ο κ.Κασσιανός δι�<a%20href= KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>χιακή θητεία, ενώ διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία με έδρα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.



Στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο κ. Κασσιανός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά από αιτιολογημένη έκθεση του ΓΓ της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να απολογηθεί:



-Για αδικαιολόγητες απουσίες από το Δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (5 μήνες) και το 2012 (δύο μήνες),



-Για υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010,



-Για εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο για ατομικά χρέη αυτού προς το Δημόσιο με δηλώσεις αυτού και του Δήμου για λογαριασμό του, σε αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτου της αντιμισθίας του, των ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου και ΙΒ Αθηνών,



-Για αυθαίρετη δίωξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης, η οποία προέβη σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και τον υποβιβασμό της στη �πολεοδομίαπολεοδομίας</a>,



-Για την κατ’ αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας,



-Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012.



Τον περασμένο μήνα, ο κ. Κασσιανός είχε προβεί σε μία απίστευτη και μοναδική κίνηση στα ελληνικά χρονικά, καθώς ανήρτησε στην ιστοσελίδα του δήμου έγγραφο στο οποίο περιγράφει τα «προσόντα» που κατά τον ίδιο θα πρέπει να διαθέ ΤΕΙ ο επόμενος δήμαρχος του νησιού.


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ο... πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον... Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.



Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.



Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον... «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.



Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο... «Πλάτωνας».



Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».



«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.



Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».



Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής... γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.



Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.



Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.


ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/601647/den-uparhei-logos-paremvasis-tis-ekt-stin-isotimia/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…