Φάρμακα φάρμακα Μαγνησία ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αραιώνουν φαρμακευτικές αγωγές

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΠΕΤΡΑ Πρέκια ΚΑΙ επενδυση πετρα ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Στο σημείο να πετρες ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους επενδυση πετρα έχουν φτάσει λατομεια πηλιου Βολιώτες ασθενείς, Πέτρες Καρύστου λόγω της αδυναμίας πληρωμής των φαρμάκων τους. Τέτοιες περιπτώσεις παρατηρούνται, Πρέκια όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί πλακα καρυστου του Βόλου, επενδυση επενδυση πετρα πετρα λατομειου τιμη πετρα σε κατηγορία"

Αραιώνουν φαρμακευτικές αγωγές ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
Στο σημείο να ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους έχουν φτάσει Βολιώτες ασθενείς, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των φαρμάκων τους. Τέτοιες περιπτώσεις παρ�ΒόλοΒόλου</a>, σε κατηγορία νευρολογικών φαρμάκων. Φαρμακευτικά σκευάσματα που πριν τρία χρόνια ήταν δωρεάν, σήμερα η τιμή αναφοράς τους έχει «εκτοξευτεί» στα 50 ευρώ!


Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τους ασθενείς στο σημείο να αραιώνουν την φαρμακευτική τους αγωγή, προκειμένου να παρατείνουν τις δόσεις τους, δηλαδή ασθενείς που κάθε μήνα αγόραζαν τα φάρμακα τους τώρα τα αγοράζουν στον 1,5 μήνα, καθώς όπου κρίνουν μόνοι τους οι ασθενείς, παραμελούν τις δόσεις του φαρμάκου ή παίρνουν μισό χάπι αντί για ολόκληρο, όπως έχει συσταθεί από τους γιατρούς τους.


Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά πελάτες μας, που γνωριζόμαστε από χρόνια να αραιώνουν τις δόσεις των φαρμάκων τους για χρόνιες παθήσεις, καθώς δυσκολεύονται να πληρώνουν τα φάρμακα. Αυτή η τακτική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και γι’ αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο κόσμος οδηγείται σε τέτοιες καταστάσεις, από τη στιγμή που για ένα φάρμακο δεν πλήρωνε συμμετοχή και το προμηθεύονταν δωρεάν και σήμερα η τιμή αναφοράς για τους ασθενείς φτάνει τα 50 ευρώ, η διαφορά είναι τεράστια και δυσβάσταχτη για τους οικονομικά αδύναμους».


Στη συνέχεια ο κ. Ματσιόλης επισημαίνει ότι πολλοί φτωχοί συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν από ζωτικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους και από την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους, προκειμένου να καλύψουν την απαραίτητη τροφή και θέρμανση. «Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τις συνέπειες, ειδικά όσον αφορά άτομα με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες», καταλήγει ο πρόεδρος τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.


ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα





ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Φάρμακα σε ανασφάλιστους και απόρους


Ανακοινώθηκε στο υπουργείο υγείας, η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου υγείας, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.



Ο υπουργός υγείας, Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου, τόνισε ότι από τους 34.000 πολίτες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σ΄ αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 10.500.



Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.



Μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο, η συζήτηση άνοιξε και για το θέμα των γενοσήμων.



Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο υγείας προτίθεται να μειώσει περισσότερο τις τιμές των γενοσήμων και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, ώστε να αυξηθεί η χρήση τους και να αγγίξει το 60%, ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και οι ασφαλισμένοι να τα χρησιμοποιούν.



Όπως ανέφερε ο υπουργός υγείας «δεχόμαστε κριτική από την τρόικα για τη χαμηλή συμμετοχή (25%) των ασφαλισμένων στο φάρμακο όταν στην Πορτογαλία η συμμετοχή είναι 38%. Παρότι έχει τεθεί, είναι ένα θέμα που δεν συζητάμε».




Τα γενόσημα φάρμακα ελέγχονται από τον ΕΟΦ και το ποσοστό που κρίνονται ακατάλληλα είναι μόλις 4%, όσο και στα πρωτότυπα, είπε.




Όπως τόνισε, εξάλλου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης «εμείς δεν διαφωνούμε με τη χρήση γενοσήμων αρκεί τα φάρμακα αυτά να ελέγχονται και να είναι ασφαλή για τους πολίτες».



Σημειώνεται ότι πριν ο υπουργός υγείας μιλήσει για το θέμα των γενοσήμων στη συνέντευξη Τύπου, προκλήθηκε ένταση μεταξύ δημοσιογράφων, του Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΙΣΑ, επειδή οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμεναν ο υπουργός υγείας να μιλήσει για τα γενόσημα.



Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «γκρινιάρηδες» και κάνουν σαν στρουμφάκια, συμπληρώνοντας ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.



Ο Γ. Πατούλης, μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, τους αποκάλεσε «ανακριτές».


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Άδωνις: «Δε μιλάμε για ληγμένα φάρμακα»

«Λήγουν σε έξι μήνες» τόνισε ο υπουργός υγείας, καθώς η χθεσινή ανακοίνωση του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους πολίτεςΔιευκρινίσεις σχετικά με τα δωρεάν φάρμακα που πρόκειται να διατεθούν σε ανασφάλιστους και άπορους έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.



Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού υγείας για το πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους πολίτες, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως η εντύπωση ότι πρόκειται για ληγμένα φάρμακα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για ληγμένα φάρμακα, αλλά η ημερομηνία λήξης τους είναι σε έξι μήνες.



Ανέφερε μάλιστα ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για ακριβά φάρμακα τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται οι δικαιούχοι από τα ιατρεία με voucher.


ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=103042&cat=1

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…