Ωράριο ωράριο ωράριο ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Γλιτώστε χρήματα με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

From nmnwiki
Jump to navigation Jump to search

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα..."

Γλιτώστε χρήματα με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμαΕπανέρχεται από σήμερα, 1η Νοεμβρίου η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.



Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.



Όσοι χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο μπορούν να εξοικονομούν έως 45% της χρέωσης ανά κιλοβατώρα, ενώ παράλληλα έχουν μηδενικό κόστος για χρεώσεις του δικτύου μεταφοράς, διανομής, καθώς και μειωμένες τιμές για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.









ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Με άνοδο 1,58% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών



Αν και ενδοσυνεδριακά η αγορά έπιασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, στο κλείσιμο η αρχική ανοδική κίνηση ατόνησε. Πάντως η αγορά κινήθηκε ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από της συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου 2013.


O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 992,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,58%.


Ενδοσυνεδριακά διέσπασε τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 1.001,97 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,52%.


Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των έξι τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 10,41%, ενώ από τα χαμηλά των 800,31 μονάδων, της 15ης Ιουλίου, σημειώνει άνοδο 24,05%.


Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε νέα σημαντική αύξηση και ανήλθε στα 136,37 εκατ. ευρώ.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,58%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+5,18%), της Εθνικής (+4,38%), της ΜΕΤΚΑ (+2,81%), του ΟΠΑΠ (+2,77%) και της ΔΕΗ (+2,60%)


Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,76%), της Ιντραλότ (-0,62%), της Ελλάκτωρ (-0,44%) και της Τιτάν (-0,37%).


Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημείωσε μόνο ο δείκτης των Κατασκευών (-0,27%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+4,46%), της υγείας (+2,85%) και των Ταξιδιών (+2,41%).


Ανοδικά κινήθηκαν 86 μετοχές, 48 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πήγασος +19,38%, Μπουτάρης(κ) +18,75%, Καθημερινή +17,44%, Μαθιός Πυρίμαχα +14,89% και Altec +12,82%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Spider -20,00%, PC Systems -18,99%, Παπουτσάνης -18,05%, Μοτοδυναμική -9,79% και Λεβεντέρης(κ) -9,78%.


ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της Βεύης
Απευθείας ανάθεση 3 δισ. ευρώ με κέρδη 1 δισ. - Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της σύμβασης




Ευρείες πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει πλέον η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον όμιλο ΑΚΤΩΡ από τον υφυπουργό περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.



Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος αναφέρει ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και υπόλογη για το συγκεκριμένο θέμα. Την ερώτηση, μάλιστα, προσυπογράφουν και άλλοι έξι βουλευτές του κόμματος : ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Ηρώ Διώτη, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Αποστόλης Αλεξόπουλος και ο Θανάσης Γερμανίδης.



Όπως επισημαίνεται, «η συγκεκριμένη σύμβαση εκμετάλλευσης του ορυχείου θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαρτήσει τη λειτουργία την μονάδας Μελίτης, της πιο σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ από τον όμιλο ΑΚΤΩΡ και θα θέσει την ΔΕΗ όμηρο στις ορέξεις του προμηθευτή του καυσίμου. Επίσης η σύμβαση αυτή πλήτ ΤΕΙ το δημόσιο συμφέρον και με δεδομένα τα σχέδια πλήρους ιδιωτικοποίησης και δημιουργίας της "Μικρής ΔΕΗ", η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων».



Προσθέ ΤΕΙ ακόμα ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος, αμφισβητεί τη νομιμότητα της εν λόγω σύμβασης παραχώρησης και δεν αποδέχεται μια τέτοια εξέλιξη που πλήτ ΤΕΙ το δημόσιο συμφέρον».



Όπως επισημαίνουν οι επτά βουλευτές, «Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον όμιλο ΑΚΤΩΡ η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά επιχειρεί να μετατρέψει την Βουλή σε "κολυμπήθρα του Σιλωάμ..." για την κάλυψη νέου σκανδάλου της απ' ευθείας ανάθεσης της εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης Φλώρινας αξίας άνω των 3 δις ευρώ για 50 χρόνια (!!).στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα αποκομίσει κέρδη άνω του 1 δις ευρώ(!!!)».



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ακόμα ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη διαρκή επιτ ροπή παρ αγωγής και εμπορίου στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου της φετινής χρονιάς προκύπ ΤΕΙ ότι με την υπ' αριθμ. πρωτ. Δ9/Δ/Φ6/2331/405/5.2.2010 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντο�Υ ΠΕΚΑΠΕΚΑ</a>, επέλεξε να προχωρήσει σε απ' ευθείας σύμβαση για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου επικαλούμενη λόγους Δημοσίου συμφέροντος για την επίσπευση της διαδικασίας.



Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη διαδικασία επιλογής του μισθωτή από επιτ ροπή, η οποία "με το αριθμ. 11/14.12.2010 πρακτικό της έκρινε ότι μόνο πέντε (5) Εταιρείες από τις δέκα (10) που τελικά υπέβαλλαν πρόταση ικανοποιούν όλα τα On/Off κριτήρια και με το αριθμ. 14/5.7.2011 πρακτικό εξήγαγε τα αποτελέσματα αξιολόγησης των Εταιρειών κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά ως εξής:

1. ΤΕΡΝΑ ΑΕ 83,09,

2. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ 55,69,

3. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ –ΜΕΤΚΑ 50,90,

4. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ 46,00,

5. ΑΚΜΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ 40,25.



Η Επιτ ροπή προχώρησε στην περαιτέρω αξιολόγηση του αναλυτικού φακέλου τεκμηρίωσης των δεσμευτικών προτάσεων των πέντε (5) προεπιλεγέντων σχημάτων, Ακανόνιστη πλάκα κατήρτισε τον οριστικό σχετικό πίνακα κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά των εταιρειών, πετρες τοιχου πλάκες πεζοδρομίου με τον λατομεια πηλιου οποίο εισηγείται ως πλειοδότη την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (4η του πίνακα της 05.07.2011) με βαθμολογία 87,36 έναντι 76,82 της εταιρείας ΑΚΜΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ (5η του πίνακα της 05.07.2011), πετρινο σπιτι διακοσμηση οι δε άλλες τρεις (3) εταιρείες, επενδυση τοιχου με τεχνητη πετρα μεταξύ των οποίων η πρώτη (1η) του πίνακα του 14/5.7.2011 Πρακτικού της, επενδυσεισ εσωτερικων τοιχων ΤΕΡΝΑ ΑΕ, επενδυση εσωτερικου τοιχου με πετρα είχαν αποκλεισθεί και μηδενισθεί!!!".



Ο κ. Πετράκος και οι υπόλοιποι έξι βουλευτές αναφέρουν ακόμα ότι «δημιουργούνται σοβαρότατα ερωτηματικά λόγω του γεγονότος ότι τα κριτήρια που τέθηκαν από την επιτ ροπή όχι μόνο κατά το δοκούν αλλά και στην πορεία της διαδικασίας, ενώ ήταν ήδη γνωστά τα στοιχεία και τα δεδομένα των φορέων που συμμετείχαν, οδήγησαν στον μηδενισμό των οκτώ (8) εκ των δέκα (10) φορέων που συμμετείχαν».



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από όλα αυτά τα στοιχεία, θέτουν τα εξής ερωτήματα:



- Πώς δικαιολογείται το κατεπείγον της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με το άρθρο 144 παρ. 3 του Μεταλλευτικού Κώδικα για την επίσπευση της έρευνας και εκμετάλλευσης του Λιγνιτωρυχείου Βεύης, όταν από την ημερομηνία της προσκλήσεως εκδηλώσεως ενδιαφέροντος (19.03.2010) μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει 3 ½ χρόνια;



- Πώς δικαιολογείται το κατεπείγον με δεδομένο ότι τα πρακτικά της Επιτ ροπής προς έγκριση και έτοιμο το σχέδιο της απόφασης ήταν στο γραφείο του Υπουργού από τις 25.10.2012; Μήπως ανέμενε την επιχειρηματική συμφωνία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΤΕΡΝΑ ΑΕ για την από κοινού εκμετάλλευση και των δύο ορυχείων του Ν. Φλώρινας (Αχλάδας και Βεύης), τα οποία είναι προγραμματισμένα για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας;



- Πώς δικαιολογείται ότι η απώλεια εσόδων του Δημοσίου ύψους 321.000.000 ευρώ μόνο κατά την πρώτη 15ετή μίσθωση από τη διαφορά του δεσμευτικού μισθώματος (7% ΑΚΤΩΡ έναντι 25% ΤΕΡΝΑ) είναι πιο συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο;



- Με ποιες παραδοχές - πρότυπα, διεθνείς πρακτικές και δεδομένα τέθηκαν τα κριτήρια από την επιτ ροπή αξιολόγησης που ουσιαστικά απέκλειαν οκτώ (8) ή εννέα (9) εκ των δέκα συμμετεχόντων από τη διαδικασία με αποτέλεσμα τον μη ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων, με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς στη διαδικασία στην καλύτερη των περιπτώσεων παρέμεινε μόνο η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και η ΑΚΜΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ;



- Γιατί αποκλείστηκε η ΔΕΗ από τη διαδικασία; Η μη συμμετοχή της δεν οδηγεί σε απαξίωση της, πολύ περισσότερο από την στιγμή που το λιγνιτωρυχείο Βεύης πρόκειται να τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Μελίτης που είναι ιδιοκτησία της;



- Γιατί δεν ακυρώθηκε η όλη διαδικασία από το Σεπτέμβριο του 2012 μετά την απόφαση της 20ης Σεπ Τεμβρίου 2012 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Υπόθεση Τ-169/08), ώστε να δώσετε το δικαίωμα στη ΔΕΗ ΑΕ να συμμετάσχει στη διεκδίκηση του λιγνιτωρυχείου Βεύης;



- Γιατί έστω και σήμερα δεν ακυρώνετε τη διαδικασία και δεν προκηρύσσετε κανονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του λιγνιτωρυχείου Βεύης στον οποίο θα συμμετάσχει και η ΔΕΗ ΑΕ; Γιατί εφόσον ακόμα επιμένετε στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης δεν παραχωρείτε το λιγνιτωρυχείο Βεύης στη ΔΕΗ ΑΕ τη μοναδική εταιρία στην οποία συμμετέχει το Δημόσιο και αδιαμφισβήτητα έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων και διαθέ ΤΕΙ όμορη έκταση, την οποία μόνο ενιαία μπορεί να εκμεταλλευθεί ορθολογικά με την παρούσα έκταση;




ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/324438/glitoste-hrimata-me-to-nuhterino-timologio-tis-dei/

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…