Google Βραζιλία πραγματικότητα ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σαμαράς: "Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης"
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μήνυμα Μέρκελ: ντετεκτιβ βεροια "κανείς δεν θέλει περισσότερο την επιτυχία της Ελλάδας από μένα" - "Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από το ευρώ. Δεν θα υπάρξουν περικοπές, ντετεκτιβ κιλκις μόνο διαρθρωτικές αλλαγές", ντετεκτιβ θεσσαλονικη τιμες διαμηνύει ο πρωθυπουργός - "Για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν..."
Σαμαράς: "Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης" ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
Μήνυμα Μέρκε[http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ΕλλάδαΕλλάδας</a> από μένα" - "Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από το ευρώ. Δεν θα υπάρξουν περικοπές, ιδιωτικεσ ερευνεσ κοστοσ μόνο διαρθρωτικές αλλαγές", διαμηνύει ο πρωθυπουργός - "Για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια" - Στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα το Δεκέμβριο Τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές προέταξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκδήλωση της Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, ωστόσο η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερες δημοσιονομικές προσαρμογές και σημείωσε ότι στο εξής η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις.
Επανέλαβε ότι προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί, εφόσον μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος η ΕΕ, όπως έχει δεσμευτεί στο Eurogroup του 2012, πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα παραμείνει στην εξουσία ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι η [htκόμμακόμματα</a> ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στο παρελθόν ήταν πολιτικοί εχθροί τώρα είναι σύμμαχοι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Σημείωσε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και ότι για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι πρωθυπουργός και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πάει στο μουντιάλ για να παρακολουθήσει την ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου είπε ότι «αν τα πράγματα πάνε καλά και έχω χρόνο θα πάω αφού είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου».
Μιάς και απευθυνόταν σε γερμανικό κοινό σημείωσε ότι «η ελληνική ομάδα πέρασε στην τελική φάση και θα είναι στη Βραζιλία αν και χωρίς τον Ρεχάγκελ».
Οι μεταρρυθμίσεις είπε είναι πολύ περισσότερο απο μία λέξη, αποτελούν το επίκεντρο της λειτουργίας του πολιτικού σύμπαντος. Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις υπάρχουν όμως τέσσερις βασικοί κανόνες:
-Είναι στρατηγική που ακολουθείται βήμα προς βήμα και δεν είναι μία μηχανική διαδικασία είναι πολιτική γιατί αφορά σε ανθρώπους.
-οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο με την πλήρη υποστήριξη του λαού και ποτέ ενάντια στη θέλησή του.
-Τρίτος κανόνας οι μεταρρυθμίσεις σε κάθε βήμα πρέπει να δημιουργούν την δική τους λαϊκή συμμαχία και κοινωνική δυναμική. «Δεν πηγαίνεις στην κορυφή του βουνού με τη μία πηγαίνεις από το ένα οροπέδιο στο άλλο».
-Τέταρτος κανόνας: πρέπει να είσαι τολμηρός και προσεκτικός ταυτόχρονα. Το πρόβλημα είναι ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων αντιδρούν αμέσως και αυτό είναι πρόβλημα των μεταρρυθμίσεων, τις πολεμούν από την πρώτη ημέρα ενώ η υποστήριξη έρχεται σταδιακά. Πρέπει να πεις την αλήθεια στον κόσμο για τους στόχους. Το μήνυμα της στρατηγικής των μεταρρυθμίσεων είναι εμπιστοσύνη, ειλικρίνια, ελπίδα.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ελληνική εμπειρία λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια επιτύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, κόψαμε το έλλειμμα κατά 12% αλλά παράλληλα χάσαμε 25% του ΑΕΠ κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, κουρέψαμε συνολικό χρέος 68% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα όμως εξαφανίσαμε την υστέρηση ανταγωνιστικότητας με μείωση του Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας. Παράλληλα η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Είπε ακόμη ότι διορθώσαμε διαρθρωτικές ανισορροπίες, φέραμε νέο επενδυτικό νόμο προχωρήσαμε στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, συνεχίζουμε την φορολογική μεταρρύθμιση.
«Πολλοί θεωρούσαν την Ελλάδα χαμένη υπόθεση, τώρα όλο και περισσότεροι μιλούν για θεαματική επιστροφή», είπε ο πρωθυπουργός και έφερε σαν παράδειγμα την αποκλιμάκωση των σπρεντς.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των μεταρρυθμίσεων ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο και «δεν βάζουμε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, όμως τώρα μπορούμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ γιατί η ύφεση τελειώνει και αρχίζει η ανάκαμψη». Του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη 0,6% μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό ποσοστό. Η ανεργία που είναι 27% στο γενικό πληθυσμό και 60% στους νέους σταμάτησε να αυξάνεται και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα είναι το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη αν η Ελλάδα έπιανε το παραγωγικό δυναμικό της σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να καλύψει πλήρως όλες της τις υποχρεώσεις.
«Την ώρα που μιλάμε ετοιμάζουμε την επόμενη μεγάλη φάση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το 70% της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».
Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 1,5% ενώ το 2013 είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο και πιστεύω ότι και το 2014 θα υπερακοντίσουμε τον στόχο, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «ό,τι κάναμε το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και το πετύχαμε με την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων. Αυτό είναι μήνυμα ελπίδας από την Ελλάδα προς την ευρώπη και μήνυμα της ευρώπης. Πριν από ένα χρόνο πολλοί στοιχημάτιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και πολλοί επίσης ότι η ευρώπη δεν θα τα καταφέρει και η ΕΕ θα διαλυθεί, όλοι διαψεύστηκαν. Αποδείξαμε ότι οι πιο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας». Έκλεισε λέγοντας ότι ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός κέρδισαν έδαφος, ωστόσο το μήνυμα είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε τους εχθρούς της Δημοκρατίας σήμερα δεν βρισκόμαστε στην δεκατία του 1930, αυτός είναι ο 21ος αιώνας.
Η ομιλία του κ. Σαμαρά έκλεισε με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα των ακροατών της εκδήλωσης και ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συντάκτες της Εφημερίδας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ζήτησε χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματος από την κυρία Μέρκελ ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «η Ελλάδα έκανε το καλύτερο δυνατό για να τιμήσει την υπογραφή της. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην διαπραγμάτευση με την τρόικα ωστόσο πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου για να πάμε πολύ γρήγορα στο επόμενο στάδιο».
Αναφερόμενος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό είπε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και έχει όπλα για να αμύνεται έναντι των εχθρών της και έναντι του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού. Έφερε σαν παράδειγμα την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για να υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζονται οι ακραίες συμπεριφορές που προσβάλλουν τη Δημοκρατία.
Τέλος είπε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε το Grexit, τώρα είμαστε στο Grecovery, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, «εμείς είμαστε η κυβέρνηση του ευρώ» και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω καμία χώρα να θέλει να βγει από το ευρώ, ξερώ όμως χώρες που θέλουν να ενταχθούν».
Σόιμπλε: Σεβασμός για την ελληνική προσπάθεια
Νωρίτερα πάντως, κι αυτός από το βήμα του συνεδρίου της Εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, ο [http:/ΓερμανίαΓερμανίας</a> Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε το σεβασμό του για τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων και έκανε λόγο για επιδόσεις της χώρας μας καλύτερες και από τους στόχους, σε κάποιους τομείς.
«Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος», τόνισε ο γερμανός πολιτικός, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο ακροατήριο. «Είμαστε στον σωστό δρόμο», επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.
Των δηλώσεων Σόιμπλε είχε προηγηθεί μια δήλωση που φέρεται να έκανε χθες το βράδυ η κυρία
Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ είπε στον κ. Σαμαρά: «Εκτός από εσάς
και τον ελΕλλάδαΕλλάδας</a>)
περισσότερο από μένα».
Η σκηνή, με την κ. Μέρκελ να περπατά στους διαδρόμους της καγκελαρίας
συνοδεύοντας τον κ. Σαμαρά προς τον χώρο της συνέντευξης Τύπου και να
κάνει την παραπάνω δήλωση στα αγγλικά, περιλαμβάνεται στο βίντεο που
δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της καγκελαρίου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας
της Καγκελαρίου».
Στο ίδιο βίντεο περιλαμβάνονται σκηνές από το γεύμα εργασίας, αλλά και
από την υποδοχή του κ. Σαμαρά στην είσοδο, με τα λόγια «Καλωσήλθατε!
Γερμανικός χειμώνας!».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ�κόμμακόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω [http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/ εθνικές εκλογέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την �κόμμακόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/330913/samaras-i-ellada-den-tha-hreiastei-neo-programma-stirixis/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…